Header Ads

10 Συμβουλές Για Σωστή Μεταφορά της Μοτοσυκλέτας Σας Στο Πλοίο




Μια λίστα με απλά κόλπα, για να είναι η μεταφορά της μοτοσυκλέτας σας με πλοίο ασφαλής και εσείς… ξέγνοιαστοι στις διακοπές σας!


Ετοιμάζεστε για την καλοκαιρινή σας απόδραση και θα πάρετε μαζί σας και την δίτροχη «αγαπημένη» σας; Θα πάτε σε κάποιο νησί, φορτώνοντας την μοτοσυκλέτα στο πλοίο, αλλά… ανησυχείτε για την ακεραιότητά της κατά την διάρκεια του ταξιδιού

Αναμφίβολα, με τις αναταράξεις από τα κύματα αλλά και την… κοσμοσυρροή, η μεταφορά της μοτοσυκλέτας με πλοίο είναι ένα ζήτημα που μπορεί να αγχώσει κάποιους αναβάτες! Ας δούμε λοιπόν, μια λίστα με 10 συμβουλές που θα κάνουν την μεταφορά της μοτό σας με πλοίο ακόμη πιο ασφαλή. 

1) Φροντίστε να βρίσκεστε στο λιμάνι νωρίς και αν φορτώσετε την μοτό σας στο πλοίο αντίστοιχα. Στις ώρες αιχμής, είναι πολύ πιθανόν να σας ζητηθεί να την τοποθετήσετε… όπου να ΅ναι, ακόμη και σε σημείο όχι τόσο ασφαλές. 

2) Αν δεν σας ικανοποιεί το σημείο στο οποίο θα σας υποδείξει το πλήρωμα του πλοίου να τοποθετήσετε την μοτό σας, ζητήστε να σας πάνε αλλού. Οι προτιμότερες θέσεις είναι αυτές ανάμεσα στα τοιχώματα του πλοίου και τις κολώνες. 

3) Αποφύγετε να τοποθετήσετε τη μοτοσυκλέτα πάνω σε ράμπα ή σε σημείο που πιθανόν δυσχεραίνει ελιγμούς οχημάτων.
4) Προσπαθήστε να κρατήσετε την μοτοσυκλέτα σας μακριά από φορτηγά. 

5) Αν γίνεται, να έχετε και εσείς έναν ιμάντα μαζί σας, με τον οποίο θα κάνετε την πρώτη πρόσδεση της μοτοσυκλέτας, πριν από τον ναύτη. Ακόμη ένα μέσο συγκράτησης δεν έβλαψε ποτέ!

6) Αποφύγετε να τοποθετήσετε την μοτοσυκλέτα στο πλάγιο σταντ, αν έχετε  κεντρικό! Το κεντρικό σταντ είναι πολύ πιο σταθερό, προφανώς…

7) Σε περίπτωση που δεν έχετε κεντρικό σταντ, βάλτε τη μοτοσυκλέτα σας κατά προτίμηση κοντά σε τοίχωμα, με το σταντ από την πλευρά του τελευταίου. 

8) Χρησιμοποιήστε χαρτόνια ή κάποιο κομμάτι ύφασμα, προκειμένου να προστατέψετε την μοτοσυκλέτα σας από τυχόν επαφή με τα τοιχώματα του πλοίου. 

9) Μην βάζετε την μοτοσυκλέτα κολλητά στα τοιχώματα. Σε περίπτωση αναταράξεων, είναι πιθανόν να έρθει σε επαφή με αυτά, προξενώντας ζημιές! 

10) Μην βάλετε συναγερμό στο πλοίο! Λόγω των αναταράξεων, πιθανόν να ενεργοποιείται συνεχώς, με αποτέλεσμα να σας αδειάσει την μπαταρία και να γίνεται ενοχλητικός…


Πηγή